Jenteblått og gutterosa…


Jeg har vært å handla barneklær i dag, og har innsett at om man ikke ønsker å innordne seg med rosa eller blått så har man plutselig kutta vekk 90% av utvalget med babyklær.

Damen er heldigvis også irritert på idiotien så jeg får abolutt gehør for frustrasjonen. Har innsett at jeg ikke vil ha ei lita «prinsesse-jente» men usikker på hvor mye påvirkning man kan ha der.

Har kjøpt boka «How to raise your kid like a Pirate» – pirater går ikke i rosa og lyseblått.

Noen andre som syns at det er idiotisk med HelloKitty og Rosa-regimet jenter «må» ha..?

Reklamer

Om hallgeirg

Hvem er jeg: Mann, 30, bor i Stavanger sammen med en dame, 1 teit katter og ei jente på litt over 2. Hva liker jeg: Liker damen, data, spille data, når ting går bra på jobb, se gode serier, spise god mat og trene (så fremt jeg klarer å begynne med det igjen snart)
Dette innlegget ble publisert i barneting og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

20 svar til Jenteblått og gutterosa…

 1. Ane sier:

  Ja det er ganske frustrerende.. Alle klær til jenter for eksempel har rosa «diamanter» eller hellokittyshit på.. Handler til Sara på gutteavdelingen! ;D Noe rosa blir det nesten uansett..

 2. Consuming sier:

  Skjønner hva du mener!

 3. Augon Holtskog Nyhuus sier:

  Yoyo, Hallgeir! Så flott at dere venter baby:)
  Jeg har brukt altfor mye tid på å gruble på den samme problemstillingen som du nevner, og kommet fram til at jeg mener følgende:
  At jenter skal ha rosa og gutter blått gidder jeg ikke henge meg opp i lenger. Jeg mener det er viktigere å fokusere på at feks. jenter ikke bare skal være «snille» og «stille», men at de skal ha mange forskjellige roller. Akkurat som det må være greit at gutter kan leke med dukker, og vise omsorg. Jeg tror ikke fargene trenger å spille noen stor rolle.
  Ka du trur?:)

 4. jaack sier:

  Uenig. Fargene er der for en grunn. Prøv å bytt rundt på fargene på et trafikklys og se hvor vellykket trafikken blir…

  • hallgeirg sier:

   Bittelitt forskjell på trafikkregler og kjønnsroller..?

   • fluesoppen sier:

    forskjell på trafikkregler og kjønnsroller, nei overhodet ikke. Hvis du hadde vært like tregt ude som resten av oss med å få lappen, så hadde du visst at på traffikalt grunnkurs har de nå et eget fag som heter «hvorfor kjønnsroller og trafikkregler faktisk er en og samme sak, oppklaring av en universell misforståelse».
    Takk gudene for det kurset, hvis ikke hadde jeg også trodd at det hadde vært to forskjellige ting, tenk så flaut det hadde vært!

 5. Ja! Det er kvalmende å gå inn i en H&M-butikk. Er dog bare bonusmamma og har ikke så mye medvirkning i størstedelen av klesinnkjøp, men prøver å smette inn noen plagg som ikke er HELT sukkerspinn og gjerne også ganske så ubrukelige. Jeg mener – barn skal herje rundt og leke, da må klærne være tilpasset det også.

  • hallgeirg sier:

   Ja, nå har jeg ikke fått ungen min selv enda, men jeg kjenner at jeg skal strekke meg laaangt for å unngå tradisjonelle kjønnroller. Så får vi jo se hvordan det går da, men jeg mener det er verdt et forsøk.

 6. Kim Iselinn sier:

  ja jeg har mange ganger irritert meg over dette! Men til mini jeg venter nå så har jeg bevist boikottet rosa… Men så har jeg en del fra eldste tøtta og det er mest rosa… Ikke bare bare dette! Lykke til dere og med og finne jente klær med andre farger enn rosa 😀

 7. fluesoppen sier:

  Sjekk ut pinkstinks.co.uk

 8. mr G sier:

  Mye snacks å finne på nettet. http://www.darksideclothing.com/acatalog/Baby_Grows.html

  Vi kjøpte noen greier til Filip der. Mener at svart er ganske kjønnsnøytralt.

 9. ms B sier:

  Jeg styrte bevisst unna lyseblått til Filip. Her gikk det mye i grønt, brunt og sort da han var baby. Han elsker grønt nå.

  Til en jente ville jeg gjort alt i min makt for å ikke ha noe rosa tøy. Jeg fikser ikke rosa sånn personlig. Rødt, lilla, sort, grønt, brunt… det må da være mulig å finne brukbart tøy i disse fargene?…

  Lykke til!

  • hallgeirg sier:

   Joda. Takk for det. Jeg tror jeg har funnet ut hvor grensen går (sånn med tanke på hva som er ok for Damen). Kjøpe klær som får den lille jenta til å se ut som en gammel bestefar/BI-gutte-klær var ikke ok..

 10. BenteMor sier:

  Endelig! Etter å ha vært opptatt av likestilling siden i 10-årsalderen, og så brukt over 20 år på å oppdra barn kjønnsnøytralt, har endelig noe slått inn. Dette burdre være en oppmuntring for alle. I et 40-årsperspektiv kan altså mye skje. Stå på gutten min!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s